Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Σε τουλάχιστον εννέα ανέρχονται οι νεκροί του ναυαγίου ανοιχτά της Κρήτης

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από το νέο τραγικό ναυάγιο

metanastes

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Λιμενικού σε τουλάχιστον εννέα ανέρχονται, οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί νότια της Κρήτης.

Υπάρχουν ακόμα φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο 25 μέτρων ξύλινο σκάφος παραμένει άγνωστος.

Τριακόσιοι-σαράντα άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα νερά. Νωρίτερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτίμησε πως περίπου 700 άτομα επέβαιναν στο σκάφος.

Το Λιμενικό έχει έως τώρα αποφύγει να προβεί σε κάποια εκτίμηση σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων, καθώς και οι ίδιοι οι επιζώντες δεν είχαν καλή εικόνα για το πόσα άτομα συνταξίδευαν μαζί τους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται, με τη συμμετοχή τριών παραπλέοντων πλοίων, ενός πλοίου και ενός αεροσκάφους του Λιμενικού και δύο ελικοπτέρων – ενός Super Puma του στρατού και ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ναυάγιο έλαβε χώρα 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης, σε περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με προγενέστερα στοιχεία από το Λιμενικό, 242 από τους διασωθέντες θα μεταφερθούν στην Ιταλία, 75 θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο, 16 στην Τουρκία και επτά στη Μάλτα. Η χώρα μας δεν θα παραλάβει κανέναν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By