Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Σε ύφεση η φωτιά στη Μεγαλόπολη – Με εγκαύματα στο νοσοκομείο ο αντιδήμαρχος

Στο νοσοκομείο της Τρίπολης διακομίστηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Καλύβια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση.

Ο αντιδήμαρχος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, καθώς όπως είπε ο ίδιος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί εγκαίρως, αφού η πυρκαγιά τους κύκλωσε ξαφνικά.

«Βρισκόμασταν στην περιοχή με το πυροσβεστικό όχημα του δήμου, όταν ξαφνικά μας έκλεισε η φωτιά. Στην προσπάθειά μου λοιπόν να απομακρυνθώ, τραυματίστηκα στα χέρια και το πρόσωπο», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συνθήκες του τραυματισμού του, ο Δημήτρης Σιέμπος, ο οποίος φέρει εγκαύματα α΄ βαθμού.

Όσον αφορά την πυρκαγιά, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, βρίσκεται σε ύφεση χωρις ενεργό μέτωπο. Υπάρχουν ωστόσο μικρές διάσπαρτες εστίες εντός της καμένης περιοχής και οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Νωρίτερα η Πυροσβεστική, είχε εισηγηθεί, την εκκένωση του οικισμού Καλύβια, καθώς, οι φλόγες απειλούσαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού, ενώ οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Στο σημείο έσπευσαν εξ αρχής ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν επί τόπου σε επιφυλακή.

Συγκεκριμένα στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς, επιχείρησαν 71 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By