Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Σε υψηλό 3ετίας η Jumbo – Ξεπέρασε τα 17 ευρώ

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας σκαρφαλώνει η μετοχή της Jumbo στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να «γεφυρώσει» την απόσταση από τον Γενικό Δείκτη.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Τρίτης, ο τίτλος της εισηγμένης καταγράφει κέρδη άνω του 4% και αναρριχάται στα 17,6 ευρώ, υπερβαίνοντας το όριο των 17 ευρώ για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο τζίρος των συναλλαγών μέχρι στιγμής καθορίζεται σε τουλάχιστον 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σχεδόν 200.000 τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια.

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της εταιρείας μετράει άνοδο κατά περίπου 6%, υπο-αποδίδοντας σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, η οποία εμφανίζει κέρδη άνω του 11%.

Λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή κερδοφορία και τις ευοίωνες προοπτικές, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η Jumbo διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανόδου, έχοντας την ευκαιρία να κλείσει την «απόσταση» από τον Γενικό Δείκτη.

Είναι ενδεικτικό ότι η Eurobank Equities δηλώνει «buy» και δίνει τιμή – στόχο στα 19,50 ευρώ, ενώ η Piraeus Securities ανεβάζει στα 21,5 ευρώ τον στόχο, προεξοφλώντας κέρδη 35% μέσα στο επόμενο 12μηνο. Από την πλευρά της, η Pantelakis «βλέπει» αύξηση στα 24 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι και οι τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες συγκαταλέγουν τη μετοχή της Jumbo στις κορυφαίες επιλογές (top-picks) του 2023.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By