Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Σεισμός Ελασσόνα – Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να τείνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα, αν χρειαστεί, μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, David Zalkaliani εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah o σεισμός έγινε αισθητός και στις πρωτεύουσες της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας, του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου.

Μιλώντας στο CNN Greece, o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση, που προέρχεται από γνωστό ρήγμα.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ήταν επιφανειακός και προέρχεται από πολύ γνωστό ρήγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Τυρνάβου, στην Λάρισα. Ήταν επιφανειακός και γι” αυτό τον λόγο έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές στην Αττική. Εγώ για παράδειγμα που ζω στην Αγία Παρασκευή τον κατάλαβα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα αλλά ακόμη και την Αττική.

Μετά από την πρώτη δόνηση, σημειώθηκε και μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By