Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Self tests κορονοϊού: «Πρεμιέρα» με προβλήματα – Η πλατφόρμα δίνει και… σε δασκάλους

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη (8/4), η διανομή των self tests κορονοϊού για τους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς. Η παραλαβή των δωρεάν self tests ξεκίνησε από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και από αύριο, Παρασκευή (9/4), θα μπορεί να γίνεται από τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Σε πρώτη φάση οι μαθητές του Λυκείου και οι καθηγητές μπορούν να πάρουν ένα δωρεάν self tests κορονοϊού που δικαιούνται ανά εβδομάδα, ενώ από τη Δευτέρα θα μπορούν να λάβουν και το δεύτερο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr η πρώτη μέρα διάθεσης των tests κυλά με μικροπροβλήματα στην πλατφόρμα και η ζήτηση στα φαρμακεία είναι μεγάλη.

 

«Η πλατφόρμα έχει ανοίξει. Από το πρωί έχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Μας πετάει έξω π.χ. σε καθηγητές που είναι σε ιδιωτικά σχολεία, μας βγάζει να δώσουμε σε δασκάλους που είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» λέει στο newsit.gr η φαρμακοποιός Μαρία Παπαδάκη.

Η διαδικασία για τους μαθητές, όπως είπε στο newsit.gr η κ. Παπαδάκη, δεν παρουσιάζει προβλήματα και η ζήτηση για τα self tests κορονοϊού είναι μεγάλη. «Κοντεύουν σχεδόν να μας τελειώσουν» λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πλατφόρμα self-testing.gov.gr στην οποία θα δηλώνονται από τους πολίτες τα αποτελέσματα των self tests για τον κορονοϊό έχει ανοίξει.

Δείτε εδώ την ειδική πλατφόρμα για να δηλώνετε το αποτέλεσμα του self test.

Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), ή δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτέλεσμα test (self-test, rapid, PCR):

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.
Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) ή ενήλικος μαθητής Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR):

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.
Αν το αποτέλεσμα του self-test σας είναι θετικό και επιθυμείτε να προβείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ σε κάποια δημόσια δομή για επιβεβαίωση, πατήστε εδώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By