Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Serial killer στην Κύπρο: Εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα στην Κόκκινη Λίμνη

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, γνωστοποίησε πως στις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό εντοπίστηκαν, τελικώς, δύο αντικείμενα.

Οι Αρχές, όπως αναφέρει το offsite.com.cy, έχουν σηματοδοτήσει την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα – πιθανότα είναι βαλίτσες – και η προσπάθεια ανάσυρσής τους θα γίνει αύριο, Κυριακή του Πάσχα.

Σήμερα το βράδυ αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού της λίμνης, από το αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί το τι στολή θα πρέπει να φορά ο δύτης που θα βουτήξει για την ανάσυρση των αντικειμένων.

Όπως τόνισε ο κ. Τράγκολας η προσπάθεια ανάσυρσης θα απαιτήσει τεράστια προσοχή ώστε τα αντικείμενα να βγουν από τον βυθό στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Παράλληλα, ο ίδιος ενημέρωσε και για τις έρευνες στο Ξυλιάτο, τονίζοντας πως εντοπίστηκε κάτι στην περιοχή και έχει σταλεί για αναλύσεις. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα.

Σήμερα, ο 35χρονος «Ορέστης» κατονόμαστε τo έβδομο θύμα του, τη γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στο πεδίο βολής στην Ορούντα.

Πρόκειται για την Κάτχα Ανού από το Νεπάλ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε καθ’ υπόδειξη του Νίκου Μεταξά, όπως ονομάζεται ο serial killer, ο οποίος έχει ομολογήσει συνολικά επτά δολοφονίες.

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων σορών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ο 35χρονος ίλαρχος οδηγήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο και διέταξε άλλες οκτώ ημέρες κράτηση.

Kατά τη σημερινή διαδικασία ο ανακριτής της υπόθεσης Ιωάννης Γιωρκάτζης είπε πως ο κατηγορούμενος -που εμφανίστηκε και σήμερα χωρίς δικηγόρο- ζήτησε ο ίδιος και έγραψε ιδιοχείρως σε 10 σελίδες τους φόνους των επτά θυμάτων του.

Οι έρευνες για τις επτά υποθέσεις συνεχίζονται ενώ μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 250 καταθέσεις ενώ αναμένονται άλλες 150. Μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται, επίσης, να εκδοθούν νέα εντάλματα έρευνες για τις οικίες των θυμάτων.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο «Ορέστης» φέρεται να δήλωσε πως δεν υπάρχουν άλλα θύματα πέραν των επτά γυναικών για τις οποίες ήδη έχει ομολογήσει.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αποκάλυψε πως ο «Ορέστης» σκότωσε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016. Η δολοφονική του δράση συνεχίστηκε μέχρι την 26 Απριλίου του 2019.

Ο 35χρονος ομολόγησε τη Μεγάλη Πέμπτη ότι σκότωσε τη Marry Rose, την 6χρονη κόρη της Sierra, την Arian Palanos, την Maricar Valdez, την Κάτχα Ανού και τις Livia Florentina Bunea και Elena Natalia Bunea (μητέρα και κόρη) από τη Ρουμανία.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν εντοπίσει μόνο τις σορούς της Marry Rose και της Arian Palanos αλλά και αυτή της Κάτχα Ανού.

Παρότι ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος έχει υποδείξει στις Αρχές τα σημεία όπου έχει πετάξει τις σορούς των υπόλοιπων γυναικών (Maricar Valdez, Livia Florentina Bunea, Elena Natalia Bunea και της 6χρονης Sierra) μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Στο Ξυλιατό, και στο σημείο που υπέδειξε ο 35χρονος, οι δύτες της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν ήδη με τη χρήση σκάφανδρου τις έρευνες στη λίμνη για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra.

Την ίδια ώρα, μετά την καταγραφή μέσω drone στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό άρχισε και η έρευνα μέσω ρομποτικής κάμερας, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν οι σοροί των Maricar Valdez, Livia Florentina Bunea και Elena Natalia Bunea.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει και ένα σχέδιο B’ για την Κόκκινη Λίμνη, σε περίπτωση που οι έρευνες με τη χρήση κάμερας αποβούν άκαρπες.

Το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση σκάφανδρου, από τα μέλη της ΕΜΑΚ, όπως έγινε και στη Λίμνη Ξυλιάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha Κύπρου, οι Αρχές του ψευδοκράτους ζήτησαν βοήθεια από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού έχουν στοιχεία που συνδέουν τον 35χρονο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς με την εξαφάνιση της 40χρονης Νταμ Θι Χοκ από το Βιετνάμ.

Το πτώμα της 40χρονης εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019, ωστόσο η αστυνομία του ψευδοκράτους εκτιμά ότι η δολοφονία της έγινε σε προγενέστερη ημερομηνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο «Ορέστης» πέρασε στα Κατεχόμενα στις 5 Μαΐου 2018.

Η Arian Palanas Lozano εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου διέμενε στις 23 Ιουλίου, περίοδο κατά την οποία η εργοδότης της απουσίαζε σε διακοπές. Η εξαφάνισή της καταγγέλθηκε στην αστυνομία, με τη γυναίκα να εκφράζει την ανησυχία της επειδή το τηλέφωνό της ήταν κλειστό.

Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή του δικοινοτικού γραφείου για να διαπιστωθεί εάν η Arian πήγε στα Κατεχόμενα, χωρίς κάτι τέτοιο να διαπιστωθεί. Την ίδια ώρα, έρευνες έγιναν και στα αεροδρόμια για να διαπιστωθεί εάν η 28χρονη αναχώρησε από την Κύπρο. Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν έδειξαν πως το κινητό της εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα στις 23 Ιουλίου του 2018. Τελικώς, η υπόθεσή της καταχωρήθηκε ως «μη αστυνομικής φύσεως».

• Η μητέρα της Maricar Valdez δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της στις 15 Δεκεμβρίου. Η νεαρή γυναίκα είχε πει στη μητέρα της πως θα πάει να μείνει με κάποια φίλη της και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της.

Τόσο η μητέρα της όσο και η εν λόγω φίλη κατέθεσαν στις αρχές στις 18 Δεκεμβρίου. Μετά από έρευνα έγινε γνωστό πως η γυναίκα δεν πέρασε στα Κατεχόμενα ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και η πρεσβεία των Φιλιππίνων. Τελευταία φορά το κινητό της εξέπεμψε σήμα από κεραία στην οδό Γλάσδτωνος στη Λεμεσό. Και αυτή η υπόθεση καταχωρήθηκε ως «μη αστυνομικής φύσεως».

• Η συγκάτοικος της Marry Rose δήλωσε την εξαφάνισή της στις 4 Μαΐου του 2018, δηλώνοντας παράλληλα πως είχαν χαθεί και τα ίχνη της κόρης της Sierra. Μάλιστα, η συγκάτοικός της έδωσε στις Αρχές και το τηλέφωνο κάποιου Ορέστη, τον οποίο και θα συναντούσε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αστυνομία κάλεσε τον συγκεκριμένο αριθμό αλλά διαπίστωσε πως αυτός ήταν εκτός λειτουργίας. Διαπιστώθηκε δε, πως το κινητό της εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά στις 6 Μαΐου του 2018 από κεραία του αεροδρομίου της Λάρνακας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By