Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΣΕΒ: Μόνο με πολλή προσπάθεια θα αποφύγουμε 4ο Μνημόνιο

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για πιθανή κατάρρευση της ΔΕΗ αλλά και για 4οΜνημόνιο κρούει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας.

Ο κ. Φέσσας, σε συνέντευξή του στο Capital.gr, προειδοποιεί για ένα τέταρτο Μνημόνιο, δηλώνοντας ότι «μόνο με πάρα πολλή προσπάθεια και πολύ έξυπνες κινήσεις μπορεί να αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο».

Όπως λέει, η οικονομία δεν αντέχει ψυχολογικά άλλη αβεβαιότητα προσθέτοντας ότι «χάνουμε ευκαιρίες και χρήματα». «Αν μου πείτε αν αντέχουμε έξι μήνες ακόμα, αντέχουμε. Σερνόμαστε χαμηλά αλλά δεν θα σπάσει η οικονομία» προσθέτει. Σε ότι αφορά την πορεία της αξιολόγησης ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισημαίνει πως αυτή πρέπει να κλείσει άμεσα, σημειώνοντας πως η ψυχολογία της αγοράς είναι στο ναδίρ. «Κινδυνεύουμε να υποστούμε ανήκεστο βλάβη, και κυρίως οι Τράπεζες».

Για το θέμα της ΔΕΗ εκφράζει τον φόβο του ότι «θα χαθούν χρήματα του ελληνικού λαού γιατί φοβάμαι ότι η ΔΕΗ θα αναδιαρθρωθεί πλήρως». Ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για το σύστημα διανομής καθώς, όπως λέει, «πρέπει να προσέξουμε στη διανομή γιατί δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αδιάλειπτη διανομής ενέργειας. Αν δεν ληφθούν μέτρα σήμερα φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρχουν μπλακ άουτ».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογραμμίζει πως κάποια στιγμή το καλοκαίρι με την αύξηση της ζήτησης, «η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας όπως την ξέρουμε σήμερα, χρειάζεται εδώ και τώρα ριζική αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας…».

Ούτε η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι μια θεωρητική συζήτηση, προσθέτει. «Τα χρέη της επιχείρησης είναι τεράστια», λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By