Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μεϊμαράκη για την διαφθορά

Έντονος διαξιφισμός των δύο πολιτικών αρχηγών κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας

debate6

«Ξέρω ότι είναι επιθυμία της ίδιας της διαπλοκής να με πάρουν στην αγκαλιά τους αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Διεκδικώ την ψήφο του ελληνικού λαού με όραμα και πρόγραμμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ του με τον πρόεδρου της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Τις μάχες θα τις δώσουμε με πολιτική στάση. Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κάποιοι βλέπουν ότι δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα προσπαθούν να προλάβουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγματα γραφής. Όχι μόνο επαναδιαπραγματεύθηκε αλλά πήρε φιλολαϊκά μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοντά στην κυβερνητική πλειοψηφία».

«Ο καθένας έχει μία διαδρομή και όλοι κρινόμαστε από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί ένα κόμμα που 40 χρόνια τώρα κυβερνούσε τη χώρα και μάλιστα αυτοδύναμα. Φόρτωσε στη χώρα και τον ελληνικό λαό ανεργία, βάρη και ένα σύστημα διαπλοκής που όλοι το γνωρίζουμε. Δεν έχω την άποψη ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα συγκρουστεί με αυτό το σύστημα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σας ακούσω να απαριθμείτε τα πόσα σημαντικά έχει κάνει η παράταξη σας για να χτυπήσει την διαφθορά και τη διαπλοκή. Ποια ήταν τα κόμματα σε αυτό τον τόπου που έπαιρναν τ0 3% από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Οι υποθέσεις φοροδιαφυγής ελέγχθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ; Εμείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Βγήκε ο Φαλτσιανί και είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε δρόμο και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό», είπε σε παρέμβαση-ερώτηση στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχετε βούληση να συγκρουστείτε με αυτό που εμείς και όλος ο ελληνικός λαός ονομάζει διαπλοκή; Ναι ή όχι;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο οποίος δήλωσε:

«Μην μας κάνουν μαθήματα περί διαπλοκής όταν δεν έφεραν ούτε ένα νομοσχέδιο ενάντια της διαπλοκής. Ούτε ένα νόμο δεν ψήφισε για την διαπλοκή. Κατήργησε την διαύγεια δεν έκανε τίποτα. Εμείς ενισχύσαμε με παρεμβάσεις μας τους θεσμούς. Έφερε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ γιατί δεν το πέρασε εδώ και έξι μήνες γιατί το κρατάει ακόμα;» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ

Παράλληλα απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας από τότε που υπέγραψε το μνημόνιο έχει αλλοίωση χαρακτήρα. Εγώ κάνω χρήση ότι σε αυτά που λέει η Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι είστε μέσα στο μεδούλι μέσα στην διαπλοκή; Τι φτηνιάρικη πολιτική είναι αυτή. Εμείς εισπράξαμε 375 εκ ευρώ από λίστα Λαγκάρντ. Εσεις; Μηδέν. Όλος τυχαίως κυνηγάτε τον κ. Παπαστάυρου και βρήκατε το Φαλτσιανί που είναι έμμισθος συνεργάτης των Podemos»

By