Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική

Χιονίζει έντονα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

xionia-2

Τα πάντα λεύκα βλέπουν οι κάτοικοι της Αττικής από τις 18:30 καθώς σε Αμπελοκήπους, Ζωγράφου, Γουδή και σε άλλες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας οι νυφάδες του χιονιού πέφτουν με μεγάλη ένταση, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να το «στρώσει».

Έντονη χιονόπτωση, πάντως, έχουμε κυρίως στα βόρεια προάστια.  Από αύριο, εντούτοις, η εικόνα αναμένεται να είναι πολύ καλύτερη. Βέβαια, χιόνια μπορεί να μην έχουμε σε τέτοιο βαθμό, όμως, το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, αναμένουμε ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -12 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -7 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -3 έως 6 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -4 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από -2 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Σαρωνικό και βορειοανατολικοί μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By