Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Τι δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σε νέα του συνέντευξη

mitsotakis

«H εμπειρία των τελευταίων μηνών μας δίδαξε πολλά. Είμαστε σίγουρα πολύ φτωχότεροι, αλλά και πολύ σοφότεροι. Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν», δηλώνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητοστάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday».

Ο κ. Μητσοτάκης ότι «για τη ΝΔ πάντοτε η υπέρτατη αποστολή, το υπέρτατο καθήκον, ήταν και είναι η υπηρεσία προς την Ελλάδα».

Εκτίμησε ότι μετά το δημοψήφισμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «θα έχει βυθιστεί στο πιο σκοτεινό και μουχλιασμένο συρτάρι του χρονοντούλαπου της ελληνικής ιστορίας».

Ο βουλευτής παραδέχεται ότι οι θεσμοί δεν είναι ευέλικτοι και προσθέτει ωστόσο ότι «είναι προβλέψιμοι. Αυτό που λένε αυτό εννοούν. Δυστυχώς εμείς χρωστάμε. Εμείς κινδυνεύουμε, εμείς είμαστε σε αδύναμη θέση, εμείς τους έχουμε ανάγκη. Αυτό η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν το κατάλαβε ποτέ. Τους αντιμετώπισε κομπλεξικά, επιθετικά, με ψέματα, ασυνέπεια και «δημιουργική ασάφεια». Τους έστειλε τον κ. Βαρουφάκη  να ακκίζεται μπροστά τους και να τους μιλά για θεωρία παιγνίων. Τους προκάλεσε και μετά τους παρακάλεσε. Ναι πράγματι διασύρθηκε η ελληνική κυβέρνηση.  Και δυστυχώς μαζί της και ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Εκτίμησε ότι ο λόγος που είναι δύσκολη η εθνική συνεννόηση είναι γιατί «είμαστε πολιτικά απαίδευτοι. Ο λαϊκισμός έχει διεισδύσει στο DNA μας. Τα πολιτικά κόμματα εξουσίας (και η ΝΔ ασφαλώς) έχουν / έχουμε τεράστια ευθύνη για αυτό. Χαϊδέψαμε αυτιά. Δεν είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες, διαχρονικά. Όμως ό,τι κι αν έγινε στο παρελθόν επισκιάζεται από τον άκρατο εθνικολαϊκισμό  των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που βιώνουμε στις μέρες μας».

Υπερασπίστηκε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας «μην υποτιμάτε τόσο τον κ. Σαμαρά. Ο αρχηγός της ΝΔ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Έδωσε δύσκολη μάχη ως πρωθυπουργός και παρέδωσε στον κ. Τσίπρα μια Ελλάδα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε ο ίδιος. Για τη ΝΔ πάντοτε η υπέρτατη αποστολή, το υπέρτατο καθήκον ήταν και είναι η υπηρεσία προς την Ελλάδα. Δεν είναι Τσίπρας ο κ Σαμαράς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By