Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Σφοδρή επίθεση Ρέντσι σε Μέρκελ

Ρέντσι: Δεν μπορεί να μου φέρεται όπως κάνει με άλλους ηγέτες οι οποίοι δεν κούνησαν ούτε το δακτυλάκι τους για το μεταναστευτικό και την οικονομία

rentsiΤην στάση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να μην συμμετέχει στην χθες, στην κοινή συνέντευξη τύπου των Φρανσουά Ολαντ και “Αγκελα Μέρκελ, μετά την λήξη της ευρωπαϊκής συνόδου, σχολιάζει η εφημερίδα La Republica.

«Η “Αγκελα δεν μπορεί να μου φέρεται με αυτό τον τρόπο, όπως κάνει με άλλους ηγέτες οι οποίοι δεν κούνησαν ούτε το δακτυλάκι τους για το μεταναστευτικό και την οικονομία», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την La Republica.

Παράλληλα, τονίζεται ότι σε ένα μήνα ο Ρέντσι θα επιμείνει και πάλι στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας και συνολικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, αφού «στις 18 Οκτωβρίου, δυο ημέρες πριν την σύνοδο των Βρυξελλών, θα δει τον πρόεδρο Ομπάμα για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του».

Σύμφωνα με την La Republica, επίσης, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, μιλώντας, με τους συνεργάτες του, στάθηκε στο ότι κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες «δεν μπορούν να φέρονται σαν να μην υπήρξε το Brexit», καθιστώντας σαφές ότι επιθυμεί και μια ισχυρή ατζέντα για την συνάντηση που θα οργανωθεί στις 25 Μαρτίου του 2017 στη Ρώμη, όταν η Ένωση θα πρέπει να γιορτάσει τα εξήντα χρόνια από την ιδρυτική της συνθήκη.

Όπως γράφει ο απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας, ο Ματτέο Ρέντσι είπε, επίσης, εκτός της επίσημης συνέντευξης τύπου, ότι «κάθεται ήσυχα μόνον όταν του δίνουν αυτό που χρειάζεται» και ότι «δεν θέλει να γίνει ρεζίλι εξαιτίας άλλων». Απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, προσθέτει ο δημοσιογράφος Αλμπερτο Ντ΄Αρτζένιο, εξήγησε ότι «δεν μπορούσε να εγκρίνει ένα ανύπαρκτο κείμενο συμπερασμάτων».

«Στο ιταλικό νησί του Βεντοτένε, πριν ένα μήνα, οι Μέρκελ, Ρέντσι και Ολάντ είχαν υπογράψει ένα σύμφωνο μη επίθεσης που για την Ιταλία προέβλεπε μεγαλύτερη ευελιξία ενόψει του δημοψηφίσματος του Νοεμβρίου, ενώ για την Γερμανία περιείχε τον τερματισμό των επιθέσεων σε δυο ζωτικούς τομείς για την προεκλογική εκστρατεία της καγκελαρίου. Ενημερώνοντας, όμως, μόνος του τους δημοσιογράφους, ο Ρέντσι επέμεινε σε δυο σημεία, ακριβώς, τα οποία η Μέρκελ θεωρεί ότι δεν μπορεί κανείς να τα θίξει: το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και την συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό», καταλήγει η La Republica.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By