Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Σφοδρή κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Η δευτερολογία των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν ιδιαίτερα έντονη

tsipras - mitsotakis

Ως «μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Απαντώντας επίσης σε θέσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες, γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια σημαίνει μια κατάσταση ζούγκλας και ασφάλεια χωρίς ελευθερία, είναι ολοκληρωτισμός.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα και αυτό, προσέθεσε, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης που πρέπει να πάρουν όλοι οι πολίτες του κόσμου που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας  ότι η χώρα γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, «και ο κ.Μητσοτάκης μας είπε ότι στην Ελλάδα βαφτίσαμε την ανομία ανθρωπισμό». Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα περί σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατία υποστήριξε πως «τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών η αριστερά τους έχει απέναντι. Εσείς δεν τους έχετε πάντα απέναντι».
Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε με τη σειρά του στο περί τρομοκρατίας λέγοντας πως «όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από τη μήτρα της Αριστεράς. μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει βιώσει τον πόνο από ακραίους αριστερούς τρομοκράτες. Να μην τα ξεχνάτε αυτά.»

Τι απάντησε για τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-τρομοκρατίας

Για την αναφορά Μητσοτάκη στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – τρομοκρατίας, είπε: «Λυπάμαι γι αυτή την στάση γιατί πιστεύω ότι ανήκουμε σε μια γενιά που έπρεπε να ξεπεράσουμε τις διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος. Είμαι υποχρεωμένος να πω ορισμένα πράγματα.

Η Αριστερά έχει σε αυτό τον τόπο ιστορία αγώνων, διωγμών έχει υπάρξει θύμα της βίας. Ήταν στους διωκόμενους και όχι στους διώκτες. Τις διώξεις διοργάνωνε το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την δημοκρατία. Δεν έχουμε σχέση με τους δήθεν αντιεξουσιαστές που έχουν εξουσιαστική αντίληψη.

Η επιλογή να αφαιρεθεί ανθρώπινη ζωή είναι εξουσιαστική λογική. Και αυτή την αντίληψη κ. Μητσοτάκη την μοιράζονται οι δήθεν αντιεξουσιαστές με κάθε λογής τρομοκρατία. Είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία της τρομοκρατιας και να ταυτίζετε την αριστερά με όλα αυτά». Και συνέχισε έδωσε αγώνες πάντα χωρίς κουκούλες και χωρίς τσεκούρια και χωρίς βαριοπούλες. Τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών η αριστερά τους έχει απέναντι. Εσείς δεν τους έχετε πάντα απέναντι».

Μητσοτάκης: «Όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από τη μήτρα της Αριστεράς»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στα περί τρομοκρατίας λέγοντας πως όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από τη μήτρα της Αριστεράς προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε «ούτε εννόησα ούτε μπορώ να φανταστώ ότι έλεγα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες».

Μάλιστα απάντησε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει βιώσει τον πόνο από ακραίους αριστερούς τρομοκράτες. Να μην τα ξεχνάτε αυτά. Τιμώ τους αριστερούς αγωνιστές και τιμώ την ιδεολογική παρακαταθήκη της παράταξης. Λυπάμαι που είστε τόσο ανιστόρητοι. Ξεχνάτε την ιστορίας της μεταπολιτευτικής τρομοκρατίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By