Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Σφοδρή σύγκρουση Χατζηνικολάου, Κούγια on air

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ΑΝΤ1 , με τον Αλέξη Κούγια να έχει έντονο διάλογο με τον Νίκο Χατζηνικολάου μετά την τοπθέτηση του για το ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαφορά είναι εντυπωσιακή και εξεπλάγην… Χθες το βράδυ είχα τις πρώτες πληροφορίες και δεν το πίστεψα με αποτέλεσμα να χάσω κι ένα στοίχημα», είπε αρχικά ο κ. Κούγιας κι αναφερόμενος στους κ.κ. Παππά, Κατρούγκαλο είπε τα εξής:

«Το 26% ή 27% που φαίνεται να παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικό ποσοστό, αλλά βεβαίως είναι σημαντικό το τι παίρνει κι ο αντίπαλος. Όμως πρέπει να σας ανησυχεί ποια είναι η σύνθεση των ανθρώπων που σας ψήφισαν.

Αν είναι ρομά, λαθρομετανάστες που πήραν διαβατήρια, άνθιρωποι με ιδιαιτερότητας ή οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών τότε μειώνεται η προσδοκία της επανόδου».

Αυτή η τοποθέτηση του προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ που ρώτησαν ευθέως αν θεωρεί οτι δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Φυσικά και πρέπει να έχουν δικαίωμα, Απλά είναι μειωμένης ανεξαρτησίας όσον αφορά την ψήφο γιατί ψηφίζουν διαφορετικά απ” ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας τον οποίο έλιωσε η κυβέρνηση.

Κι αν η αισθητική της αριστεράς είναι η αισθητική των ρομά, των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες και των ταλαιπωρημένων των φυλακών, εμένα δε με εκφράζει».

H νέα τοποθέτηση του κ. Κούγια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Χατζηνικολάου που είπε μεταξύ άλλων προς τον γνωστό ποινικολόγο:

«Είναι σοκαριστική η άποψης σας και δεν είναι δημοκρατική. Είναι ο,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τελευταία! Δεν μπορεί να λέτε ότι κρίνουμε τη ψήφο ενός ανθρώπου μα βάση τις ιδιαιτερότητες του. Οι ψήφοι των Ελλήνων πολιτών έχουν την ίδια βαρύτητα και με σοκάρει το γεγονός ότι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος σαν κι εσάς εκφράζει τέτοια άποψη…».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By