Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Γεραπετρίτη στη Βουλή

Σε σφοδρή σύγκρουση ήρθαν στη Βουλή Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Γεραπετρίτης με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε βιβλίο που είχε επιμεληθεί ο υπουργός Επικρατείας.

«Θα αρκούσε και εδώ να παραπέμψω σε ένα έργο, την «Κατ’ άρθρον Ερμηνεία του Συντάγματος», το οποίο έχει επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης. Αναφέρεται εκεί –και διαβάζω πάλι επί λέξει:

«Το δικαίωμα στη συνάθροιση δεν υπόκειται σε καθεστώς άδειας, αναγγελίας ή προληπτικού ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές, όπως γινόταν σε ανώμαλες περιόδους παλαιότερα”», είπε ο κ. Τσίπρας προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Γεραπετρίτη που τον κατηγόρησε για απόπειρα σκόπιμης παραπλάνησης του Κοινοβουλίου.

«Φαντάζομαι ξέρετε τι σημαίνει συγγραφέας και τι σημαίνει επιμελητής έκδοσης. Η παραπλάνηση την οποία έχετε εισφέρει στο Κοινοβούλιο είναι νομίζω μοναδική στα πολιτικά χρονικά. Θερμά συγχαρητήρια», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Αρνήθηκε ο κ. Τσίπρας ότι εμφάνισε τον Γιώργο Γεραπετρίτη ως συγγραφέα του βιβλίου, λέγοντας ωστόσο, πως δεν απάντησε αν διαφωνεί ή συμφωνεί με το έργο το οποίο επιμελήθηκε.

«Η ουσία είναι κάποτε περάσετε από τον δημοκρατικό χώρο και τώρα είστε στη Δεξιά. Δεν έχετε δικαίωμα να λέτε ποιους θα τιμούμε και σε ποιους θα κάνουμε κριτική», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By