Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Σφυροκόπημα της ΝΔ στην κυβέρνηση για τον Μανώλη Πετσίτη

Για «καραμπινάτο σκάνδαλο» στην υπόθεση ΔΕΠΑ μιλούν οι βουλευτές της ΝΔ – Άδωνις: Θα πάτε όλοι στο ειδικό δικαστήριο – Χατζηδάκης: Κορυφή του παγόβουνου διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ

Με ξεκάθαρη καταγγελία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πως η υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδης – Πετσίτης αποτελεί «καραμπινάτο σκάνδαλο» αλλά και προαναγγελία ειδικού δικαστηρίου ξεκίνησε η επίκαιρη επερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ανοίγοντας την συνεδρίαση παρουσίασε όλο το προβληματικό ιστορικό της υπόθεσης παραθέτοντας πραγματικά στοιχεία και συμπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό καθώς εμφανίζουν έξι υπουργούς της κυβέρνησης, την κυρία Βασιλική Θάνου, τον κ. Μανώλη Πετσίτη αλλά και τον μετρ των offshore Αρτέμη Αρτεμίου να εμπλέκονται σε μια πρωτοφανή μεθόδευση εις βάρος της κρατικής ΔΕΠΑ και προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ακολούθως ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης προανήγγειλε παραπομπή όλων των εμπλεκόμενων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδικό δικαστήριο στην επόμενη Βουλή. Παράλληλα ο κ. Μάκης Βορίδης υπογράμμισε «αρμοδιότητα της Βουλής δεν είναι να αποδείξει την ενοχή. Εξαντλείται στις ενδείξεις και μετά ειδικό δικαστήριο . Σας συμβουλεύω να οργανωθείτε υπερασπιστικά»

«Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς και τις επιλογές της επεδίωξε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία ενώ η ίδια παρουσιάζεται ως δήθεν εκφραστής του νέου και κήρυκας κατά της διαπλοκής» επισήμανε ο κ. Χατσηδάκης για να παραθέσει τους τέσσερις λόγους για τους οποίους η αντιπολίτευση κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου: «

Σας κατηγορούμε:

1. Ότι ορίσατε γενικό διευθυντή της ΔΕΠΑ τον πρώην υπάλληλο του κ. Λαυρεντιάδη και συγκεκριμένα τον πρώην διευθυντή της ELFE που έχει to 80% των χρεών στην ΔΕΠΑ. Βάλατε τον κ. Κιτσάκο που διώκεται για κακουργηματική απιστία

2. Ότι επιχειρήθηκε παράνομη ανταλλαγή ακινήτων που ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα

3. Τα ακίνητα αυτά επιχειρήθηκε να κοστολογηθούν 10 φορές πάνω από την αξία τους

4. Ο κ. Κιτσάκος είπε ότι δεν τα έκανε μόνος του αλλά με εντολές έξι υπουργών και αυτά φαίνεται ότι τα έλεγε και στις συνεδριάσεις της ΔΕΠΑ. Ο κ. Κιτσάκος έλεγε στις εισηγήσεις του πως όλα αυτά με την υπερκοστολόγηση ακίνητων τα γνωρίζουν οι υπουργοί»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας επισήμανε ότι «η ELFE Ελληνικά Λιπάσματα αποτελεί εταιρεία συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη που έχει μεγάλες οφειλές στην ΔΕΠΑ. Οι οφειλές ήταν σταθεροποιημένες την περίοδο 2012-14. Ηταν 69 εκατ. ευρώ το 2012, πήγε στα 75 εκατ ευρώ το 2013 και 74 εκατ το 2014. Όμως το 2015 πήγε στα 83 εκατ ευρώ, στα 91 εκατ. ευρώ το 2017 και στα 121 το 2018».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης του Ιουνίου 2014 επι κυβέρνησης Σαμαρά αποφασίστηκε η διακοπή παροχής αερίου στην ELFE εάν δεν προπλήρωνε τοις μετρητοίς τις νέες προμήθειες και αν δεν ρύθμιζε τα χρέη της. « Αντί αυτής της απόφασης επι ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επαύξηση του δανείου και καμία ρύθμιση με μετάθεση επιταγών».

Συνεχίζοντας το γαιτανάκι των περίεργων ενεργειών από πλευράς κυβέρνησης είπε «Ο πρώην δ.σ. της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης που έστειλε εξώδικο στην ELFE μόλις το έκανε εκδιώχθηκε από τον προκάτοχο του κ. Σταθάκη σχεδόν αμέσως. Περίεργη σύμπτωση.

Στην θέση του κ. Παλαιογιάννη τοποθετείται ο κ. Κιτσάκος που μπήκε από τον κ Σκουρλέτη. Ο κ. Κιτσάκος αποτελεί κομματικό στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γενικός διευθυντής των Ελληνικών Λιπασμάτων. Τοποθετήσατε Διευθύνοντα Σύμβουλο των διευθυντή εταιρείας που είχε τα μεγαλύτερα χρέη. Βάλατε το λύκο να φυλά τα πρόβατα»

«Ο κ. Κιτσάκος με το που αναλαμβάνει καθήκοντα κάνει τα εξής:

– Προσπαθεί να προχωρήσει παράνομη ανταλλαγή ακινήτων για συμψηφισμό χρεών χρησιμοποιώντας ακίνητα που ήταν πολλαπλώς υποθηκευμένα σε τράπεζα και δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό λέει το έγγραφο του κ. Νικολούδη της αρμόδιας αρχής που είχε δεσμεύσει τα ακίνητα

– Στην συνέχεια ενώ η πιάτσα βοά αποφασίζει να παρέμβει ο διάδοχος του κ. Νικολόυδη ο κ. Παντελής ο οποίος στέλνει σχετικό έγγραφο στην ΔΕΠΑ (2.5.2017) και ρωτά τι γίνεται με τα ακίνητα. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο υπο την προεδρεία της κυρίας Βασιλικής Θάνου και με ψηφους 7 έναντι 6 αποφασίζει την αποπομπή του κ. Παντελή και την τοποθέτηση της κα Ζαίρη . Εκ τοτε αγνοείται το θέμα των ακινήτων

– Τα ακίνητα στο ντιλ αποτιμήθηκαν 90 εκατ. ευρώ ενώ η προηγούμενη αποτίμηση ήταν στα εκατ ευρώ» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζοντας την εξιστόρηση για να

προσθέσει «Ο κ. Κιτσάκος ενώ συμβαίνουν όλα αυτά λέει στο διοικητικό συμβούλιο ότι την πρωτοβουλία ανταλλαγής δεν την πήρε μόνος μου αλλά του το ζήτησαν 6 υπουργοί που τους κατονομάζει. Το γκρίζο τοπίο συμπληρώνεται από την μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank το 2016. Στην τράπεζα χρωστούσαν τα ElFE. Ωστόσο πέρα βρέχει για την κυβέρνηση που καλύπτει τον Κιτσάκο και συνεχίζει όλο το γαϊτανάκι μεθοδεύσεων»

«Ως κερασάκι στην τούρτα προκύπτει η ιστορία Πετσίτη. Ενας πρώην συμμαθητής και συνεργάτης του κ. Ν Παππά και πρωταγωνιστής σε φωτο δίπλα στον Τσίπρα. Σύμφωνα με δηλώσεις Κιτσάκου την περιοδο 2016 – 2017 που γίνονταν διαπραγματεύσεις ο Μανώλης Πετσίτης επισκέπτεται την ΔΕΠΑ και τον Κιτσάκο ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι αξιοσημείωτο ότι την ίδια περίοδο αμείβεται μόνο από thn ELFE με ποσά που φθάνουν 200 χιλ ευρώ. Φοβερή ανέλιξη καθώς το προηγούμενο επάγγελμά του απέφερε 5 χιλ ευρώ. Τι άλλο είναι ο Πετσίτης; Είναι φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ενός Κύπριου Σωτηράκη Παναγιώτου ο οποίος κατά σύμπτωση είναι διαχειριστής 2 οφ σορ του κ. Λαυρεντιάδη. Είναι επίσης συνεργάτης και συνεταίρος του Αρτέμη Αρτεμίου είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ως συμπέρασμα σημείωσε «γύρω γύρω όλοι : Λαυρεντιάδης-Αρτεμίου-Παππάς και στην μέση ο Μανώλης. Αυτή είναι η κωμικοτραγική εικόνα» και πρόσθεσε «το σκάνδαλο ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη είναι αποδεδειγμένο καραμπινάτο σκάνδαλο . Είναι η κορυφή του παγόβουνου διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ. Ενας κρίκος ακόμα στην αλυσίδα σκανδάλων: σύμβαση για Θριάσιο, μεταναστευτικό, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μυστικά κονδύλια και Σόρος. Όλα αυτά συμβαίνουν με κυβέρνηση που παριστάνει τον αρχάγγελο κάθαρσης. Δεν μπορείτε να καλύπτετε με την σιωπή πρακτικές που εκθέτουν την διαδρομή σας και το κόμμα σας».

Ακολούθως ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους υπουργούς είπε «θα πάτε στο ειδικό δικαστήριο. Η σκευωρία της Νοβάρτις έγινε με ψευδομάρτυρες και μας είπατε να απολογηθούμε στην δικαιοσύνη. Τώρα έχουμε γνωστό μάρτυρα τον κ. Κιτσάκο που είναι πρώην τομεάρχης ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ που σε συνέντευξη λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊστάμενων υπουργών. Όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στην Βουλή και μετά στο ειδικό δικαστήριο με την ηρεμίας σας θα εξηγήσετε ότι είναι να εξηγήσετε».

By