Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Shopping με ένα tweet!

Η Τwitter Inc προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Ticketmaster, Nathan Hubbard, ως τον πρώτο εμπορικό υπεύθυνο, στο πλαίσιο της απόφασης να αρχίσει να προσφέρει δυνατότητα shopping.

twitterΟ εκπρόσωπος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Jim Prosser ανακοίνωσε ότι ο 38χρονος Hubbard εντάχθηκε από αυτή την εβδομάδα στο δυναμικό της εταιρείας, η οποία φιλοδοξεί να μπει στο χώρο των ηλεκτρονικών αγορών, στον οποίον κυριαρχούν η Amazon.com και η EBay Inc., καθώς αναζητά νέες πηγές εσόδων για να φτάσει το στόχο πωλήσεων της τάξεως του ενός δισ. δολαρίων το 2014.

Στην πρώτη του απόπειρα επέκτασης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, για τον οποίο το κέντρο ερευνών Forrester Research Inc. προβλέπει τζίρο 370 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ μέχρι το 2017, το Twitter σχεδιάζει να προσφέρει στους εμπόρους λιανικής εργαλεία για την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω tweets

«Είναι μία λογική σκέψη για το Twitter, καθώς πολλές από τις online διαφημίσεις αφορούν το εμπόριο και ως πλατφόρμα θα είναι εύκολο να συμπράξει πιο στενά με εμπόρους λιανικής», εκτιμά ο Colin Sebastian, αναλυτής της Robert W. Baird & Co. στο San Francisco.

Ο Hubbard προσανατολίζεται στο να συνεργαστεί με τους εμπόρους και παρόχους επί πληρωμή υπηρεσιών, αντί να λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι τους και ίσως να πάρει ένα ποσοστό των όποιων συναλλαγών στην ιστοσελίδα του. «Θα πάμε στους ανθρώπους που έχουν πράγματα να πουλήσουν και θα τους βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσουν το  Twitter για να πετύχουν πιο αποτελεσματικές πωλήσεις. Ένα από τα εμβλήματα της όλης προσέγγισης του Twitter είναι η συνεργασία. Θα έχουμε την ίδια προσέγγιση απέναντι στους ιδιοκτήτες φυσικών και ψηφιακών αγαθών» δήλωσε.

Απόφοιτος του Πρίνστον, με μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Στάνφορντ, ο Hubbard ήταν προηγουμένως μουσικός και έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ.

Δίνοντας τη δυνατότητα αγορών μέσω του Twitter και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, η εταιρεία στοχεύει να κρατάει περισσότερο τους χρήστες στην ιστοσελίδα της και να μαθαίνει περισσότερα για τα ενδιαφέροντα τους. Στοιχεία για τις συνήθειες του κόσμο όσον αφορά στο online-shopping θα είναι πολύτιμα στους διαφημιστές, από τους οποίους προέρχεται ο κύριος όγκος των 582.8 εκ. δολαρίων εκτιμώμενων εσόδων του Twitter εφέτος σύμφωνα με το EMarketer Inc.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το  Twitter ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την εταιρεία ερευνών Datalogix Inc. για να εντοπίσει πότε οι διαφημίσεις στην ιστοσελίδα, τα λεγόμενα Promoted Tweets, οδηγούν το χρήστη σε αγορές.

Πηγή: Bloomberg

(Visited 1 times, 1 visits today)
By