Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Siemens: Εξαγοράζει την αμερικανική Dresser – Rand Group έναντι 7,6 δισ. δολάρια

Η κίνηση αυτή θα προωθήσει τη δραστηριότητα της γερμανικής εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Αμερική

siemens622_121113

Την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser – Rand Group, έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Siemens.

Η γερμανική εταιρεία Siemens ανέφερε ότι η προσφορά της, που αντιστοιχεί σε 83 δολάρια ανά μετοχή της Dresser – Rand , είχε την ομόφωνη στήριξη από το συμβούλιο διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας.

Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη σε σχέση με τα 79,91 δολάρια που έκλεισε η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή, η οποία με τη σειρά της είχε αυξηθεί κατά 27% στο τελευταίο τρίμηνο λόγω της φημολογία που υπήρξε για την εξαγορά της.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η Siemens ανακοίνωσε την πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε στην κοινοπρακτική εταιρεία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH) στη συνεταίρο της στην κοινοπραξία Robert Bosch GmbH έναντι του ποσού των 3 δις. ευρώ, τερματίζοντας την εδώ και περισσότερα από 45 έτη συνεργασία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών.

Η κίνηση για την εξαγορά της Dresser – Rand θα προωθήσει σημαντικά τη δραστηριότητα της γερμανικής εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Αμερική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By