Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Συγχαρητήρια στον Τσίπρα από Σουλτς και Τουσκ

Για την «ιστορική νίκη» του κόμματός του

donalnt tousk-polwnia

Συγχαρητήρια στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για την «ιστορική νίκη» του κόμματός του, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) Μάρτιν Σουλτς.

«Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη», αναφέρει ο Μ. Σουλτς.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, έλεγε στην προεκλογική περίοδο ότι σκοπεύει να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με το Μνημόνιο και με την τρόικα. «Προσβλέπουμε να τα συζητήσουμε μαζί του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σουλτς, συμπληρώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό σε κάθε συζήτηση.

Τονίζει, πάντως, ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασιστούν σε αμοιβαίο σεβασμό και σε εμπιστοσύνη και επισημαίνει ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιηθεί η χώρα και η ΕΕ. «Προσβλέπω στη στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ως προς αυτό», αναφέρει ο Σουλτς.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε ότι θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον απερχόμενο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έναν «πεπεισμένο φιλοευρωπαίο».

Όπως υπογραμμίζει, ο Πρόεδρος του ΕΚ, ο Αντώνης Σαμαράς ηγήθηκε της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο, με επιτυχία, καθώς με επιτυχία προήδρευσε στο Συμβούλιο της Ε.Ε, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι συγχαίρει τον Αλέξη Τσίπρα για τον ορισμό του στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήθελα να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του σήμερα ως πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας από την πρώτη μέρα της κρίσης και με προσήλωση θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας να βάλει την οικονομία της σε μία βιώσιμη πορεία.

Προσδοκώ μια πολύ στενή συνεργασία με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και αναμένω να τον καλωσορίσω στην άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεως στις Βρυξέλες, στις 12 Φεβρουαρίου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By