Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά ο Ν. Σηφουνάκης

«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν επιζητεί εκλογές»

fosphotos.com, Alexandros Katsis
fosphotos.com, Alexandros Katsis

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών εντός του 2015, ζητά ο Νίκος Σηφουνάκης.

Εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, ο βουλευτής προσθέτει το όνομά του σε εκείνους που ζητούν ανάληψη πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό και μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί σε μεγάλη μερίδα –όπως είπε- βουλευτών, σημειώνει πως εάν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες «δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος “κίνδυνος της καταστροφής” δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές».

Τονίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν επιζητεί εκλογές και πως «υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουνε αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει». Απέρριψε πάντως, το ενδεχόμενο καταψήφισης της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα στις επόμενες δύο ψηφοφορίες.

Σχολιάζοντας πάντως τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Νίκος Σηφουνάκης σχολίασε ότι κατέδειξε πως η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξαρτήτων βουλευτών, υπενθυμίζοντας την πρόταση του – προ καιρού- να υπάρξει υποψήφιος από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By