Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας την Κυριακή σε όλη τη χώρα

Ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού

adedy

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, τα συνδικάτα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Σε κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι η συγκυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην ψήφιση «ενός ακόμα αντιλαϊκού προϋπολογισμού που οδηγεί στην παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και τη διαιώνιση της λιτότητας και της φτώχειας».

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού είναι οι νέες περικοπές σε βασικές κοινωνικές δαπάνες της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της φοροεπιδρομής εις βάρος του κόσμου της εργασίας κατά την ΑΔΕΔΥ.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει εξαγγείλει συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο της Κρήτης. Στην Αθήνα καλεί στην πλατεία Συντάγματος στις 5.00 μ.μ. και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 6.00 μ.μ.

Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχει εξαγγείλει για τις 7 Δεκεμβρίου και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 5.30 μ.μ. Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει ακόμη παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια στις 4 Δεκεμβρίου και εξόρμηση σε χώρους δουλειάς στις 5 Δεκεμβρίου.

«Οι προτάσεις για αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγές στον Ν.1264/82, μείωση των συντάξεων εάν γίνουν αποδεκτές, όχι μόνο θα καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό, αλλά θα υπονομεύσουν το δικαίωμα των νέων παιδιών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και ζητά από «την κυβέρνηση και τους δανειστές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών».

«Η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου, η ενδυνάμωση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων, η κοινωνική συμφωνία ως ανάχωμα απόκρουσης των εκβιαστικών «μονολόγων» της τρόικας είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ» αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Νίκος Κιουτσούκης και σημειώνει ότι «οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι το σημείο τομής στη διασφάλιση της κοινής προκοπής και ευημερίας».

Τέλος, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων και να μην υποταχθούν στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By