Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Σύλληψη έξι «τρανταχτών» ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ

Πρόκειται για γνωστά πρόσωπα, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό

LISTA_LAGARDE_

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που συγκαταλέγονται στη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για γνωστά πρόσωπα, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό, που θα κληθούν είτε να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Αυτά, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δύο συλλήψεις από την Αστυνομία, ενώ ένας επιχειρηματίας μετέβη μόνος του στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες και άλλοι επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, αναμένεται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Βαλαβάνη με τις 100 δόσεις.

Η όλη διαδικασία φέρεται να γίνεται με άκρα μυστικότητα, καθώς οι επαφές γίνονται σε υψηλό επίπεδο μεταξύ εισαγγελέων και Αστυνομίας, με στόχο να διασφαλιστεί η στεγανότητα των υποθέσεων και να μπουν λεφτά στα δημόσια ταμεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By