Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Συλλήψεις στην περιοχή που σκοτώθηκε δράστης Κοπεγχάγης

Πραγματοποιούνται έρευνες σε ίντερνετ καφέ και σπίτια της περιοχής

dania

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας της Δανίας διεξάγεται σε ένα ίντερνετ καφέ, κοντά στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο δράστης που σκόρπισε τον θάνατο σε καφετέρια της Κοπεγχάγης.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν συλληφθεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Η αστυνομία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια της ίδιας περιοχής, στο Νέρεμπρο, όπου ο ύποπτος σκοτώθηκε τη νύκτα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας αφού άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον τους.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει στην περιοχή σπίτι όπου υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να καταφύγει ο ύποπτος. Ο ύποπτος ως δράστης των επιθέσεων ήταν 22 ετών και είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Δανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο

Ο νεαρός, που σκοτώθηκε από την αστυνομία τη νύκτα αφού άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, ενήργησε, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνος και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Δανίας για τις σχέσεις του με εγκληματικές συμμορίες.

«Εργαζόμαστε με βάση την υπόθεση σύμφωνα με την οποία το εν λόγω πρόσωπο είναι πιθανόν να άντλησε έμπνευση από τα γεγονότα στο Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Είναι πιθανόν ότι τον ενέπνευσε η ισλαμιστική προπαγάνδα της οργάνωσης ισλαμικό Κράτος ή άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων«, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενς Μάντσεν των υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

Στο Παρίσι, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στην πρεσβεία της Δανίας στη Γαλλία «για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον λαό της Δανίας, καθώς και στα θύματα» των επιθέσεων της Κοπεγχάγης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By