Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Κοσμοσυρροή στο Ντουόμο του Μιλάνου για την κηδεία του –

Με πλήθος πολιτών αλλά και ισχυρά μέτρα ασφαλείας αναμένεται να γίνει στις 15:00 (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 16:00) η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου.

Ήδη, μεγάλος αριθμός πολιτών, άρχισε να φτάνει στην περιοχή, όπου έχουν εγκατασταθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ελεύθεροι σκοπευτές. Σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους για την Ιταλία, ενώ ήδη, στην είσοδο του καθεδρικού ναού έχουν παραταχθεί αγήματα του στρατού για να αποδώσουν τιμές στον πρώην πρωθυπουργό.

Πριν την έναρξη της τελετής, το φέρετρο πρόκειται να τοποθετηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα στην είσοδο του ναού, για να μπορέσουν οι πολίτες να τον αποχαιρετίσουν.

Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού θα εισέλθουν 2.300 άτομα. Αν και στο παρελθόν και σε άλλες εκδηλώσεις, έχουν καθίσει έως και 5.000 άτομα, λόγοι ασφαλείας οδήγησαν στην απόφαση για τη σημαντική μείωση της προσέλευσης.

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Ποιοι θα βρίσκονται στον καθεδρικό ναό

Μέσα στην εκκλησία, στα δεξιά θα είναι η οικογένεια, στα αριστερά οι αρχές.

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων, στο εσωτερικό του ναού, θα καθίσουν η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και, στη δεύτερη σειρά, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

Στην εκκλησία θα παραστεί η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, όλο το υπουργικό συμβούλιο, πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Μάριο Ντράγκι, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και αρχηγοί ξένων κρατών, όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ και ίσως ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Αλ Θάνι. Την ΕΕ θα εκπροσωπήσει ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Στην εκκλησία θα υπάρχουν επίσης αντιπροσωπείες ποδοσφαιριστών και μάνατζερ της Μίλαν και της Μόντσα.

Στην κηδεία δεν θα βρίσκεται ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Τζουζέπε Κόντε, αλλά ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, καθώς χθες, πέθανε αιφνίδια η σύζυγός του .

Η αυτοκινητοπομπή θα περάσει από σημεία κλειδιά της ζωής του

Πριν φτάσει στον καθεδρικό ναό, η σορός του Μπερλουσκόνι, συνοδευόμενη από αυτοκινητοπομπή, θα ξεκινήσει από το Άρκορε και θα περάσει από σημαντικά σημεία για τη ζωή του.

Από το πρωί, ο κόσμος αψηφώντας τη βροχή, άφηνε λουλούδια, εισιτήρια και κασκόλ της Μίλαν μπροστά από τη Βίλα Σαν Μαρτίνο στο Άρκορε.

By