Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία, παραμένει στην εντατική

Σε κύκλο χημειοθεραπείας ξεκίνησε να υποβάλλεται ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εισήχθη στο νοσοκομείο χθες και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας της καρδιολογικής κλινικής. Χθες φέρεται ότι έκανε και την πρώτη θεραπεία, ενώ η κατάστασή του είναι σταθερή.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Καβαλιέρε παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη, η οποία οφείλεται σε λευχαιμία και οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, στην φάση αυτή, την προβληματική λειτουργία του μυελού των οστών.

Ούτε και σήμερα δεν αναμένεται να εκδοθεί ιατρική ανακοίνωση.Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του Μπερλουσκόνι παραμένει περίπλοκη αλλά είναι σταθερή.

Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού και κριτικός τέχνης Βιτόριο Σγκάρμπι δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ελπίζω να ανησυχεί και ο ίδιος ο Σίλβιο, διότι πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την τελευταία επίθεση που δέχεται, η οποία ονομάζεται λευχαιμία».

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν τα παιδιά του Καβαλιέρε, Μαρίνα και Λουίτζι και ο αδερφός του Πάολο. Αφότου παρέμειναν στο νοσοκομείο για πάνω από δύο ώρες, στη συνέχεια αποχώρησαν. Εκεί βρίσκεται και η σύντροφός του Μάρτα Φασίνα.

Διαβεβαιώνουν ότι έχει τις αισθήσεις του

«Η κατάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σταθερή, η νύχτα πέρασε ήρεμα», δήλωσε το πρωί ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, διαβεβαιώνοντας ότι ο Καβαλιέρε έχει τις αισθήσεις του και μιλάει.

Ο Πάολο Μπαρέλι, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας Forza Italia στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες και σημείωσε ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του 86χρονου πολιτικού, που βρίσκεται μαζί του στην κλινική.

By