Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζέιμι Ντίμον, CEO της JPMorgan

Ο επικεφαλής της JP Morgan βρίσκεται στην Αθήνα στον απόηχο της εξαγοράς του 49% της Viva Wallet, μια συμφωνία που αποτελεί μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της JPMorgan Chase & Co., Τζέιμι Ντίμον, θα συναντήσει σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ησυνάντηση του πρωθυπουργού με τον, ελληνικής καταγωγής, ισχυρό άνδρα της JPMorgan πραγματοποιείται στον απόηχο της σημαντικής συμφωνίας της JP Morgan για την εξαγορά του 49% της ελληνικής fintech εταιρείας Viva Wallet που αποτελεί μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Το deal για το 49% της Viva υπολοσίζεται στα επίπεδα του 1,1 δισ. δολαρίων και έρχεται ως συνέχεια μεγάλων επενδύσεων από τεχνολογικούς κολοσσούς (Microsoft, Cisco, Digital Realty κ.α.) στη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως η JP για πρώτη φορά υλοποιεί μια άμεση επένδυση τέτοιου ύψους στην Ελλάδα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η JP έχει προχωρήσει σε 24 εξαγορές ή στρατηγικές επενδύσεις σε μία σειρά από τομείς, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στο κομμάτι του fintech. Ενδεικτικά, τον περασμένο Ιούνιο απέκτησε την βρετανική Nutmeg για περίπου 819 εκατ. ευρώ, ενώ ξόδεψε περισσότερο από ένα δισ. δολάρια για να εξαγοράσει το 40% της βραζιλιάνικης ψηφιακής τράπεζας C6.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By