Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Σήμερα ψηφίζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Ολοκληρώθηκε το βράδυ Τετάρτης η συζήτηση στην Ολομέλεια Βουλής

vouli

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία – την οποία ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής – για τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο «είναι συμβατό με μία στρατηγική ανάπτυξης», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση άλλαξε την στρατηγική που ίσχυε στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους που έδιναν οριζόντιες επιδοτήσεις σε όλους, καθώς έτσι «λίγοι θα έπαιρναν πολλά χρήματα».

Είπε ακόμη ότι «μόνο για φέτος είναι δεσμευμένοι πόροι ύψους 340 εκατ. ευρώ και συνολικά 3,6 δισ. ευρώ», ενώ πρόσθεσε πως «ο αναπτυξιακός νόμος πρέπει να ιδωθεί σε συνάφεια με όλο το άλλο φάσμα των άλλων επενδυτικών εργαλείων, όπως για παράδειγμα το ΕΣΠΑ».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία είναι σε μία συγκυρία που κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί» καθώς «η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε και τους επόμενους μήνες οι τράπεζες θα πάρουν μία πολύ μεγάλη ανάσα». «Οι αρνητικές προβλέψεις και οι Κασσάνδρες των κακών μαντάτων θα διαψευστούν όπως και το 2015», εκτίμησε.

Ανέφερε τέλος ότι «το DNA της αριστεράς είναι διαφορετικό από της δεξιάς» και ότι «από κανένα ιστορικό δεδομένο δεν προκύπτει πως όταν είναι η Δεξιά στην εξουσία υπάρχει ανάπτυξη και όταν ανεβαίνει η Αριστερά μειώνεται».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By