Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Σήμερα στις 21:00 η καταβολή των συντάξεων ΙΚΑ

Με ταμειακή διευκόλυνση ύψους 150 εκατ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου

syntaxeis 2

Oι συντάξεις του ΙΚΑ για το μήνα Ιούλιο θα κατατεθούν στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής στους λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς τα χρήματα βρέθηκε σε ταμειακή διευκόλυνση ύψους 150 εκατ.ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Eργασίας επισημαίνουν ότι η ταμειακή αυτή διευκόλυνση του ελληνικού δημοσίου προς το ΙΚΑ, πέρα από την προβλεπόμενη μηνιαία συνεισφορά του κράτους προς το ΙΚΑ ύψους 235 εκατ. ευρώ η οποία αποδόθηκε εγκαίρως, οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλιστικών εισφορών που εισπράττει το ΙΚΑ καταβάλλονται στα τέλη κάθε μηνός- αρχές του επομένου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ΙΚΑ θα επιστρέψει τα 150 εκατ. ευρω τα οποία έλαβε σήμερα από το ελληνικό δημόσιο από την ερχόμενη Δευτέρα και έπειτα, οπότε και αναμένονται από ασφαλιστικές εισφορές έως 600 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα είχε μπλοκαριστεί από το διοικητικό συμβούλιο του Eνιαίου Tαμείου Aσφάλισης Tραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) η υλοποίηση υπουργικής απόφασης του κ. Πάνου Σκουρλέτη σύμφωνα με την οποία έπρεπε να μεταφερθούν 150 εκατ. ευρώ από το ΕΤΑΤ στο ΙΚΑ προκειμένου να κλείσει η αντίστοιχου ύψους «τρύπα” η οποία υπήρχε στον προϋπολογισμό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας (ΙΚΑ).

Το «μπλόκο” του ΕΤΑΤ προς την απόφαση του κ. Σκουρλέτη οφείλεται στο γεγονός ότι μόλις τρία από τα επτά μέλη του Δ.Σ (σ.σ τα οποία είναι διορισμένοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης) του εν λόγω ταμείου ψήφισαν υπέρ αυτής. Τα άλλα τρία μέλη του Δ.Σ του ΕΤΑΤ τα οποία εκπροσωπούν την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) δεν παρέστησαν στη σχετική συνεδρίαση λόγω της διαφωνίας της ομοσπονδίας στην εν λόγω υπουργική απόφαση. Το έβδομο μέλος το οποίο εκπροσωπεί την ένωση ελληνικών τραπεζών (ΕΕΤ) δεν κοινοποίησε με κάποιο τρόπο τη θέση του στο Δ.Σ του ΕΤΑΤ.

By