Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Σημίτης: «Παραμύθι η έξοδος από τα μνημόνια το 2018»

Ως «παραμύθι» χαρακτηρίζει ο Κώστας Σημίτης την κυβερνητική άποψη ότι το 2018 η Ελλάδα θα μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα την πολιτική που θα ακολουθεί. 

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο πρώην πρωθυπουργός αποδομεί την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και αναδεικνύει το διττό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, οι επιπτώσεις της δεν περιορίζονται μόνο στην πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση, καθώς έχει επίσης συρρικνωθεί δραστικά η κοινωνική συνείδηση.

«Η κοινωνική συνείδηση ενδυναμώνεται όσο οι πολίτες διαπιστώνουν ότι οι διαμορφωμένοι τρόποι κοινής συνεννόησης και δράσης εφαρμόζονται, βελτιώνονται, τους εξασφαλίζουν λύσεις στα προβλήματά τους. Αντίθετα, περιορίζεται όταν επικρατούν έντονη αντιπαλότητα, αυθαιρεσία και μονομέρεια στην άσκηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, όταν ο πολίτης διαπιστώνει ότι οι κανόνες συνύπαρξης παραβιάζονται συστηματικά. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «τα πολιτικά κόμματα απέφυγαν να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους στην έναρξη και στη διαχείριση της κρίσης» και σημειώνει ότι από την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιήθηκαν μύθοι αλλά και χονδροειδή ψέματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By