Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Συμμετοχή Κωνσταντοπούλου στη Διάσκεψη Προέδρων των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων

Η Διάσκεψη θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη

konstantopoulou-vouli-proedros

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα λάβει χώρα στη Ρώμη αύριο και μεθαύριο, 20-21 Απριλίου 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Βουλής.

Οι θεματικές ενότητες της Διάσκεψης είναι:

1. Η Ευρώπη πέρα από την κρίση: νέοι δρόμοι ανάπτυξης.

2. Η ήπειρος των θεμελιωδών δικαιωμάτων: μια Ευρώπη της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της ασφάλειας.

3. Ο ρόλος των κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις επί των διεθνών συνθηκών.

4. Η διαδικασία συμμετοχής των εθνικών κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εξέλιξη της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

5. Ενδυναμώνοντας τον πολιτικό διάλογο.

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και της αναβάθμισης των διεθνών σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων με τα κοινοβούλια των άλλων χωρών, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και η αντιπροσωπεία της Βουλής θα ενημερώσουν τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη συγκρότηση και τη δραστηριότητα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα (Διεκδίκηση Οφειλόμενων Αποζημιώσεων, Επανορθώσεων, της Αποπληρωμής του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου και της Επιστροφής των Κλεμμένων Αρχαιολογικών Θησαυρών).

(Visited 1 times, 1 visits today)