Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Συναγερμός: Σύλληψη δύο υπόπτων τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν δύο άντρες, με Σουηδικά διαβατήρια, οι οποίοι από το Ελ. Βενιζέλος έφτασαν οδικώς στην Αλεξανδρούπολη

astinomikos

Δύο άτομα, ύποπτα για σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνελήφησαν από τις αρχές της χώρας στην Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο άντρες, με Σουηδικά διαβατήρια, οι οποίοι από το Ελ. Βενιζέλος έφτασαν οδικώς στην Αλεξανδρούπολη και σύμφωνα με πληροφορίες στις αποσκευές μετά από έλεγχο τους βρέθηκε πάνω τους μαχαίρι τύπου χατζάρας.

Οι δύο άντρες δεν σκόπευαν να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά θα περνούσαν στην Τουρκία και από εκεί θα ταξίδευαν για την Συρία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο ένας από τους δύο στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές τις Βοσνίας, από όπου είναι και η καταγωγή του, αφού το 2005 είχε συλληφθεί μετά από έρευνα στο σπίτι του όπου είχε βρεθεί ποσότητα εκρηκτικών, μία αυτοσχέδια ζώνη γεμισμένη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εκτοξεύονταν απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, έχει καταγωγή από την Υεμένη.  Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν το μαχαίρι από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν το προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και οι δύο άντρες αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.

By