Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Συναγερμός στην Τσεχία μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα για έκρηξη βομβών

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση σιδηροδρομικών σταθμών και δημόσιων κτιρίων

czechbomb (1)

Η Τσεχία βρίσκεται σε κατάσταση «συναγερμού» έπειτα από τηλεφωνήματα αγνώστου για τοποθέτηση δέκα εκρηκτικών μηχανισμών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Πράγα και σε άλλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση σιδηροδρομικών σταθμών και δημόσιων κτιρίων, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Εντούτοις, το δημαρχείο της πόλης Μλάντα Μπόλεσλαβ, καθώς και άλλα δημαρχιακά μέγαρα εκκενώθηκαν, ενώ η αστυνομία απέκλεισε και το ιστορικό κέντρο του Παρντούμπιτσε.

Η επικεφαλής της αστυνομίας Μαρκέτα Γιάνοσκα μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ δήλωσε: «Ανώνυμος μας ενημέρωσε μέσω τηλεφώνου ότι υπάρχουν βόμβες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Πράγα και άλλα μέρη σε ολόκληρη την Τσεχία».

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές αναφέρουν η επιχείρηση θα κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και αν πρόκειται για φάρσα καθώς λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Στο μεταξύ, φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει αποτυπώνουν τους ένστολους να αποκλείουν περιοχές και να απομακρύνουν τουρίστες από της περιοχές που εικάζεται ότι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τρομοκρατών ή φαρσέρ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By