Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Συναγερμός στο Βέλγιο: Δύο νεκροί σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής (φωτό & βίντεο)

Η αστυνομία κάνει λόγο για επιχείρηση που έχει να κάνει με τζιχαντιστές

velgio

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επιχείρηση ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου των Αρχών το βράδυ ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και ένας ένας τραυματίας, μετά από επιχείρηση για ύποπτους που έρχονται από την Συρία και είχαν σχεδιάσει τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο. Μάλιστα, οι τρεις τομοκράτες άνοιξαν πυρ πρώτοι με αυτόματα. Επιχειρήσεις γίνονται και σε άλλες περιοχές και μάλιστα το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε στο 3.

velgio3

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, επικαλούμενο πολλές πηγές της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ανέφερε ότι ήταν σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στο κέντρο της πόλης χωρίς όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των νεκρών. Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν ότι υπήρξαν για 2 νεκροί και ένας τραυματίας.

Σύμφωνα με το βελγικό VTMNIEUWS η αντιτρομοκρατική επιχείρηση ήταν μέρος συντονισμένης δράσης σε 7 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Μ. Βρετανίας.

velgio5

Μάλιστα, υπήρχε τηλεφώνημα για βόμβα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στις Βρυξέλλες, αλλά όπως ανακοινώθηκε δεν βρέθηκε κάτι και αφού εκκενώθηκε το κτίριο για να γίνουν έρευνες.

Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για ριπές όπλων για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ενώ έχουν γίνει πολλές συλλήψεις.

velgio2

«Επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε πηγή από το γραφείο του δημάρχου της Βερβιέ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου η υπόθεση σχετίζεται με τζιχαντιστές

(Visited 1 times, 1 visits today)
By