Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΚΚΕ με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Ιδιαίτερη αιχμή τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, την αξιολόγηση, τις δραματικές περικοπές στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης

olme

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και τον Κυριάκο Ιωαννίδη, υπεύθυνο του τμήματος Παιδείας, συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Σύμφωνα με δελτίο του ΚΚΕ, στη διάρκεια της συνάντησης, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έθεσε στην αντιπροσωπεία του κόμματος τα αιτήματα και τις θέσεις της, με ιδιαίτερη αιχμή τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, την αξιολόγηση, τις δραματικές περικοπές στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

Από την μεριά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, σημειώθηκε  η ανάγκη να οργανωθεί η πάλη των εκπαιδευτικών, σε συμμαχία με τους γονείς και τους μαθητές, «για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση (απολύσεις, αξιολόγηση κ.ά.), για την επιστροφή όλων των απωλειών που είχαν οι εκπαιδευτικοί τα προηγούμενα χρόνια».

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν αποφασιστικά την παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By