Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον πρώην πρόεδρο του SPD

Kατά τη συνάντηση, o κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα και τις διεργασίες ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα λάβει χώρα στις 15 Μαΐου.

venizelos

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD και προέδρου του Ιδρύματος Friedrich Ebert FES, Kurt Beck, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, κατά τη συνάντηση, o κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα και τις διεργασίες ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα λάβει χώρα στις 15 Μαΐου 2015.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται, αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με τις αξίες και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, τις πολιτικές εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στον Ευρωπαϊκό Νότο και την ανάγκη ανάδειξης της κοινωνικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εθνικιστική ρητορική που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια εν μέσω πολιτικών λιτότητας και οικονομικής κρίσης. Επίσης, «συζήτησαν τις δυνατότητες για την περαιτέρω συνεργασία των επιστημονικών ιδρυμάτων FES και ΙΣΤΑΜΕ με την προώθηση ενός ανοιχτού διαλόγου που θα επιτρέπει τη βελτίωση των σχέσεων Γερμανίας/ Ελλάδας, οι οποίες, πλήττονται πολλές φορές από τις κακές συμπεριφορές ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Γερμανία, στο πλαίσιο της κοινής Ευρωπαϊκής ταυτότητας». Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Dr Roland Schmidt, ο διευθυντής Διεθνούς Διαλόγου, Dr Alexander Kallweit, καθώς και οι διευθυντές της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα Χρήστος και Νικόλ Κατσιούλη, ο γραμματέας της Κ.Ο. Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Χριστίνα Μανωλοπούλου, διευθύντρια Πολιτικού Γραφείου προέδρου ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων.

By