Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ ΗΑΕ

Εκφράστηκε αμοιβαία ικανοποίηση για τις σχέσεις των δύο χωρών

kotzias14991

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, στο Αμπού Ντάμπι.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο ανδρών βρέθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και εξεφράσθη αμοιβαία ικανοποίηση για το εξαιρετικό επίπεδο που ευρίσκονται σήμερα οι σχέσεις των δύο χωρών.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η κοινή βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνση και βελτίωση των πεδίων συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ διαπιστώθηκε και σύμπτωση απόψεων ως προς όλα τα σημαντικά γεωπολιτικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς μετέφερε πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, και τον διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan να πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και προσκάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα.

Τέλος, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την βούληση για την κατά το συντομότερο δυνατό σύγκληση της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών.

By