Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Συνάντηση Νίκου Κοτζιά με τον Τζον Κέρι

Σε εξέλιξη διευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών

US-SYRIA-CONFLICT-KERRY

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής, έγινε δεκτός από τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών υποδέχθηκε τον επισκέπτη του στην είσοδο του υπουργείου.  Οι δύο υπουργοί μαζί με τις αντιπροσωπείες τους κατευθύνθηκαν στην αίθουσα Καποδίστρια, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών.

Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών, που πραγματοποιούνται με φόντο τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, αλλά και μία ημέρα μετά την επίσκεψη του κ. Κέρι στην Κύπρο, αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, το θέμα της ασφάλειας, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στη Συρία και το ενεργειακό, καθώς υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αμερικανική πλευρά για τους αγωγούς ΤΑP και IGB.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By