Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Συνάντηση Σαμαρά με φορείς ιατρών και φαρμακοποιών

Εξέθεσαν στον πρωθυπουργό ζητήματα από το χώρο της υγείας

samaras

Συνάντηση με φορείς ιατρών και φαρμακοποιών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος δήλωσε ότι εξέθεσαν στον πρωθυπουργό ζητήματα από το χώρο της υγείας και του ζήτησαν να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Βλασταράκος αναλυτικά ανέφερε ότι ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας, στελέχωση του ΠΕΔΥ, στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό και κυρίως των 150 κενών κλινών ΜΕΘ όπου μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.

Ακόμη, ζήτησαν την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line των υπηρεσιών, εξορθολογισμό των δαπανών.

«Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος τονίζοντας πως ο κ. Σαμαράς κατανόησε τα προβλήματα στα νοσοκομεία, το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι το αίτημά τους είναι κάλυψη υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους και ισότιμη πρόσβαση στα νησιά, τους ορεινούς τόπους και τις πόλεις.

«Θεωρώ πολύ θετικό που ο πρωθυπουργός νομίζω ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τα ζητήματα τα κοινωνικά», σημείωσε ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας πως ο κ. Σαμαράς αντιλήφθηκε πλήρως και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

Είπε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ο ίδιος τις προσλήψεις.

Από την μεριά των οδοντιάτρων ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης δήλωσε ότι η οδοντιατρική είναι εκτός ΕΟΠΥΥ και αυτό συζήτησαν με τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Κατσίκης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε προκειμένου να συμπεριληφθεί η οδοντιατρική στο φάσμα του ΕΟΠΥΥ ώστε ο ελληνικός πληθυσμός να έχει οδοντιατρική περίθαλψη με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ρήτρα, ένα ποσό δηλαδή το οποίο να είναι αξιοπρεπές και να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις οι οποίες τώρα δεν υπάρχουν.

«Αυτό ο πρωθυπουργός το είδε με καλό μάτι και είπε ότι «θα το προσπαθήσω»», συμπλήρωσε ο κ. Κατσίκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By