Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Συνάντηση Σπίρτζη – Πελετίδη για σιδηροδρομικά έργα Πατρών

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των δύο πλευρών

spirtzis

Η επέκταση και ολοκλήρωση του νέου υψηλών προδιαγραφών σιδηροδρομικού δικτύου ΠΑΘΕ, με την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής στην περιοχή της Πάτρας ήταν το αντικείμενο συνάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με τον δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη οποίος, συνοδευόταν από τον Χρήστο Σκορδά, αντιδήμαρχό Έργων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχη του δήμου Πατρών.

Συζητήθηκαν οι πιθανές λύσεις κατασκευής και χάραξης της γραμμής, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία προβλημάτων στον αστικό ιστό της πόλης, τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη φάση λειτουργίας του σιδηροδρομικού έργου. Ένα έργο, που εντάσσει και αναβαθμίζει την Πάτρα, ως πύλη της Δυτικής Ελλάδας, στο σύγχρονο διευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρομικών μεταφορών.

Συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα νέα συνάντηση των δύο πλευρών, προκειμένου στο μεταξύ οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ ΑΕ και της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ να ολοκληρώσουν την μελέτη και επεξεργασία όλων των εναλλακτικών σεναρίων, για την επιλογή της βέλτιστης τελικής λύσης στο συγκεκριμένο έργο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By