Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τη ΔΟΕ

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προσλήψεων καθώς οι ανάγκες των σχολείων είναι πολύ μεγάλες

kourakis1

Συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δασκάλων είχε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Κατά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός, Τάσος Κουράκης, δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προσλήψεων καθώς οι ανάγκες των σχολείων είναι πολύ μεγάλες, ενώ προτεραιότητα, όπως είπε, θα δοθεί στους απολυμένους και τους εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, υπήρξε επίσης δέσμευση πως το θέμα των μετατάξεων θα διερευνηθεί σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες, καθώς, όπως ειπώθηκε, σε πολλές περιπτώσεις παραβιάστηκαν οι κανόνες του δικαίου. Γι΄αυτό τον λόγο θα δημιουργηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ομοσπονδιών, που με χρονικό ορίζοντα δυο εβδομάδων θα διατυπώσει πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Κουράκης τόνισε ακόμη πως το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όπως είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα καταργηθεί με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου που θα έρθει σύντομα στη Βουλή. Τυχόν σχετικές εγκύκλιοι που απαιτούνται νωρίτερα θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες στα σχολεία.

Ως προς το ζήτημα της καθυστέρησης της πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διευκρινίστηκε ότι οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους και ότι θα επιλυθεί άμεσα.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως αναστέλλονται οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων και θα επανεξεταστούν όποιες συγχωνεύσεις και καταργήσεις έγιναν με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών, χωρίς παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

Παράλληλα, προωθείται νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων και μέχρι τότε θα παγώσουν οι πειθαρχικές διώξεις.

Η συνάντηση έληξε με τη δέσμευση του κ. Κουράκη πως θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα συναντήσεις.

By