Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνάντηση των διοικήσεων ΕΣΣΕ και ΟΑΕΕ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ παρέδωσε στον διοικητή  ΟΑΕΕ υπόμνημα με τις βασικές θέσεις της.

020415110819_9102

 

Υπόμνημα με τις βασικές της θέσεις σε θέματα ασφάλισης και υγείας, καθώς και σχέδιο τροπολογίας με την εισηγητική της έκθεση για την κεφαλαιοποίηση («πάγωμα») των οφειλών των ασφαλισμένων παρέδωσε η ΕΣΕΕ στον ΟΑΕΕ, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν οι διοικήσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΟΑΕΕ Τάσος Πετρόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υποδιοικητής ΟΑΕΕ Δημήτρης Χριστοφορίδης καθώς και μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΟΑΕΕ ενημερώθηκαν για τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά με τα ασφαλιστικά θέματα και τα ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης, που απασχολούν ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι περισσότεροι από τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα το ασφαλιστικό τους Ταμείο (ΟΑΕΕ) μέσα από τη μειωμένη εισροή πόρων να μην μπορεί να λειτουργήσει αναδιανεμητικά.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ παρέδωσε στον διοικητή υπόμνημα με τις βασικές θέσεις της ΕΣΕΕ σε θέματα ασφάλισης και υγείας, καθώς και σχέδιο τροπολογίας με την εισηγητική της έκθεση για το «πάγωμα» των οφειλών των ασφαλισμένων. Η υιοθέτηση των προτάσεων της Συνομοσπονδίας εκτιμάται πως θα βελτιώσει αισθητά το ταμειακό πρόβλημα του Ταμείου και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός εκσυγχρονισμένου και κοινωνικά ευαισθητοποιημένου ασφαλιστικού περιβάλλοντος.

Για τον σκοπό αυτό, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ΕΣΕΕ και ΟΑΕΕ συμφώνησαν σε συνεχή συνεργασία και σε από κοινού προσπάθεια για την ευρεία ενημέρωση και επικοινωνιακή εκστρατεία με στόχο την πληροφόρηση των εμπόρων /επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, ζητούμενο σε πρώτο στάδιο αποτελεί η συμμετοχή στη νέα ρύθμιση, ώστε στο επόμενο διάστημα να καταστεί εφικτή τόσο η υλοποίηση της κεφαλαιοποίησης και του «παγώματος» των οφειλών των ασφαλισμένων για ποσά που υπερβαίνουν τα 20.000 ευρώ όσο και η μετατροπή της κεφαλοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο, κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης, ενέργεια η οποία δεν δημιουργεί ταμειακό έλλειμμα ούτε λογιστικές απώλειες στον Οργανισμό.