Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Συνεχίζει να φλέγεται το εσωτερικό του Norman Atlantic

Το πλοίο δεν έπρεπε να αποπλεύσει από την Ελλάδα

Norman Atlantic in Brindisi's Port

Συνεχίζει να φλέγεται το εσωτερικό του Norman Atlantic, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ενώ πηγές από την εισαγγελία του Μπάρι εκτιμούν ότι η πυρκαγιά θα μπορούσε, ενδεχομένως, να τεθεί υπό έλεγχο, γρηγορότερα από ότι συνέβη.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το πλοίο δεν έπρεπε να αποπλεύσει, από την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα ερευνηθούν εις βάθος οι επαφές του καπετάνιου Αρτζίλιο Τζακομάτσι με την ναυλώτρια εταιρία AΝΕΚ, αλλά συμπληρώνει ότι κατά την ανάκρισή του ο Τζακομάτσι, στις 31 Δεκεμβρίου, δεν ανέφερε ότι δέχθηκε πιέσεις για να αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα.

«Πίστευα ότι θα κατάφερνα να φτάσω μέχρι το λιμάνι προορισμού» φέρεται να δήλωσε ο καπετάνιος στον εισαγγελέα Έττορε Καρντινάλι.

Εν τω μεταξύ, το πλοίο μετακινήθηκε πιο κοντά στην αποβάθρα, στο λιμάνι του Πρίντεζι, προκειμένου να πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας και σταθερότητας, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλαϊνή είσοδος του γκαράζ του Norman, για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By