Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί θέσεων του ΙΚ

Συνολικά έντεκα νέες επιδρομές σε Συρία και Ιράκ

suria-maxitiko-aeroskafos

Η συμμαχία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς θέσεων του σε Συρία και Ιράκ.

Τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν 4 ακόμα αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης στη Συρία και 7 στο Ιράκ.

Στις επιδρομές καταστράφηκαν θέσεις μάχης καθώς και 4 μονάδες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στη Συρία, 3 επιδρομές έπληξαν θέσεις κοντά στη πόλη Κομπάνι που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία και μία ακόμα στην πόλη Ντέιρ Εζόρ. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η συμμαχική διοίκηση ανέφερε ότι αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 7 επιδρομές από αέρος κοντά στις πόλεις Ταλ Άφαρ, Σίντζαρ, Μοσούλη και Βαγδάτη.

Από τις επιδρομές καταστράφηκε επίσης εξοπλισμός του Ισλαμικού Κράτους, όπως ένα θωρακισμένο όχημα, πολυβόλα, ένας εκσκαφέας καθώς και μια δεξαμενή. Επίσης ζημιές προκλήθηκαν σε ένα κτίριο και δύο αποθήκες που χρησιμοποιούνταν από μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By