Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων για τα εξοπλιστικά

Ο κατηγορούμενος Κώστας Δαφέρμος ζήτησε νέα προθεσμία αλλά δεν του δόθηκε

dafermos apologia2

Μια επιταγή 800.000 και ένα έμβασμα 980.000 είναι αυτά που κατά το κατηγορητήριο συνδέουν τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Δαφέρμο με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έμπορος όπλων Δαφέρμος που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς, Νικ. Τσιρώνη, ζήτησε νέα προθεσμία αλλά δεν του δόθηκε και έτσι θα απολογηθεί σήμερα. Ο κ. Δαφέρμος θα δώσει απαντήσεις στο κατηγορητήριο που του προσάπτει με βάση τις απολογίες Κάντα και τις απαντήσεις των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από την Αυστρία και την Ελβετία μίζες σχεδόν 3 εκατομμυρίων για τα εξοπλιστικά Κορνέτ.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τις απολογίες του γιου του επιχειρηματία και ενός ακόμα προσώπου που συνελήφθησαν ως μέλη διοικητικών συμβουλίων εταιριών που όμως φαίνεται πως δεν συνδέονται με τα εξοπλιστικά. «Είμαι αθώος. Η σύμβαση είναι πολλαπλώς επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Αν βρεθεί έστω και ένας να πει και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του Δημοσίου έστω κι ένα ευρώ από τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια.

Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία», φέρεται να ισχυρίζεται ο κ. Δαφέρμος, ο οποίος χαρακτηρίζει «το καλύτερο οπλικό σύστημα το Κορνέτ».

By