Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Σταθάκης και Μπουτάρης συζήτησαν τη λήψη μέτρων για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

MPOUTARIS
Ο κ. Σταθάκης δεσμεύθηκε ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να λυθούν τα προβλήματα που αφορούν το Μετρό Θεσσαλονίκης, θωρακίζοντας όμως απόλυτα το δημόσιο συμφέρον.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, κατόπιν αιτήματος του πρώτου.Ο Δήμαρχος κατέθεσε στον υπουργό πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σειρά θέσεων σχετικά με τα προβλήματα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, με λύσεις που θα διασφαλίζουν την ολοκλήρωσή του στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας όμως απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Αυτό θα αποτελέσει και την μόνη βιώσιμη προοπτική επανάκτησης των χαμένων θέσεων εργασίας.

Επίσης, συμφωνήθηκε από κοινού η άμεση απεμπλοκή της υπόθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον Σταθμό «Βενιζέλου» στη βάση της τελευταίας απόφασης του υπουργείο Πολιτισμού.

Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές και λιμενικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες άντλησης πόρων από ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες.