Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

«Συνεχόμενη πτώση για τράπεζες στο χρηματιστήριο»

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ανέφερε ότι ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει πτώση στο χρηματιστήριο αλλά η παγκόσμια οικονομία δεν κινδυνεύει από κραχ

sapen-misel

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν εκτίμησε σήμερα ότι «η παγκόσμια οικονομία δεν κινδυνεύει από κραχ, αλλά παραμένει στο έλεος των αναταράξεων, ενώ ο χρηματοπιστωτικός τομέας, και ιδίως ο τραπεζικός, σημειώνει πτώση στο χρηματιστήριο από τις αρχές του έτους».

Αυτό που συνέβη το 2008, έτος της κρίσης των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή αστάθεια, αυτό που στην ιδιόλεκτο της αγοράς αποκαλείται μεταβλητότητα, δήλωσε ο Σαπέν στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

«Από το 2008, ο κόσμος, η Ευρώπη και η Γαλλία έλαβαν ορισμένες αποφάσεις για να διασφαλίσουν, να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το τραπεζικό σύστημα. Οι γαλλικές τράπεζες, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ πιο ισχυρές σήμερα», πρόσθεσε.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας, που έχει πληγεί από τα χαμηλά επιτόκια και τις ζοφερές προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, σημειώνει πτώση στο χρηματιστήριο από τις αρχές του έτους, σε ένα υπόβαθρο αμφιβολιών για τη σταθερότητα ορισμένων τραπεζικών ιδρυμάτων της ευρωζώνης.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν παραδέχθηκε την Πέμπτη πως «οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις στον κόσμο» «μπορεί να «επηρεάσουν το ισοζύγιο των κινδύνων», εκτιμώντας ότι είναι πολύ «πρώιμο να διατυπώσουμε εκτίμηση» για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By