Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Συνεδριάζει η πολιτική επιτροπή της ΝΔ σήμερα

Αναμένεται να ακουστεί και πάλι το αίτημα σύγκλισης συνεδρίου

samaras

Η πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας συνεδριάζει το μεσημέρι της Κυριακής, με τα εξακόσια και πλέον μέλη της να δηλώνουν το παρόν. Η συζήτηση θα κινηθεί όχι μόνο το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά κυρίως το ιδεολογικό αύριο του κόμματος καθώς στο συγκεκριμένο όργανο μετέχουν στελέχη που έχουν πορεία δεκαετιών σε όλες τις «βαθμίδες» της γαλάζιας παράταξης.

Αυτή τη φορά η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή – ως προς την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά – ο οποίος από θέση ισχύος, όπως λένε στο επιτελείο του, θα βρεθεί και πάλι απέναντι σε όλους όσοι άνοιξαν θέμα συνεδρίου στην κοινοβουλευτική ομάδα ή έσπευσαν να βάλουν έμμεσα ή ευθέως, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, θέμα ηγεσίας.

Μπροστά στις σημαντικές εξελίξεις που βλέπει για τη χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κλείσει και πάλι κάθε συζήτηση που μπορεί να βάλει τη ΝΔ σε μια περιδίνηση εσωστρέφειας και ενδοκομματικών αντεγκλήσεων την ώρα που όπως εκτιμά η κυβέρνηση δείχνει να οδηγεί τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο απόλυτο αδιέξοδο με απρόσμενες συνέπειες για την οικονομία.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση αναμένεται ότι θα πάρουν το λόγο στελέχη που μέχρι σήμερα δεν έχουν μιλήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος έχει ήδη δηλώσει «παρών» στις εξελίξεις στην τελευταία συνάντηση που είχε στο προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το δεύτερο ημίχρονο της αντιπαράθεσης του Αντ. Σαμαρά με τον Νίκο Δένδια ο οποίος μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας σε δηλώσεις του (Ρ/Φ Βήμα) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της ΝΔ, σε περίπτωση που τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας του κόμματος.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσουν τα στελέχη που προέρχονται ή είναι σήμερα στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ όπως και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος όπως λένε γαλάζιοι στη Β. Ελλάδα έχει πυκνώσει τις επαφές του με στελέχη σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις επιρροές του στο εσωτερικό του κόμματος.

By