Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Συνεργός του Παλαιοκώστα ένας εκ των συλληφθέντων καταληψιών του ΕΚΠΑ

Πρόκειται για τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

georgiadis_31

Ένας παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη το πρωί στο κτίριο της Πρυτανείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr, πρόκειται για τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, από τη Θεσσαλονίκη.

Στις 21 Οκτωβρίου 2014 ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου, λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό τις Βρυξέλλες. Ο νεαρός αντιεξουσιαστής είχε καταδικαστεί για την υπόθεση απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008 και κρατείτο σε διάφορες φυλακές της χώρας. Με διάφορα κείμενά του, που δημοσιοποιούνταν διαδικτυακά, είχε ανοίξει μία ιδιότυπη αντιπαράθεση με φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ είχε πάρει… συνέντευξη από τον Δημήτρη Κουφοντίνα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, στους οποίους δεν αναφερόταν ρητά η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά υπονοείτο. Έτσι ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε βγάλει εισιτήριο στο όνομά του κανονικά, αλλά όταν οι αστυνομικοί είδαν στις λίστες το όνομά του, τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά και είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον οποίο βοηθούσε κάποιες φορές σε δουλειές, που δεν μπορούσε εκείνος να κάνει, καθώς ήταν καταζητούμενος.

Ο Γεωργιάδης ήταν αυτός που νοίκιασε το «κρησφύγετο» της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της 13ήμερης ομηρίας του. Ένα οίκημα μέσα στο οποίο είχε συλληφθεί ο ίδιος, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και δύο ακόμη συνεργοί του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By