Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνολικά 35 βουλευτές ΝΔ στο πλευρό των αγροτών

Τονίζουν τη στήριξη τους, όμως ζητούν να γίνουν σεβαστά κάποια όρια

agrotes

Με σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνολικά 35 βουλευτές της ΝΔ εκφράζουν την στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών και την κατανόηση στα αιτήματά τους.

Στην ερώτηση που υπογράφουν μεταξύ άλλων ο αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη κλπ καταφέρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

«Οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, κλιμακώνονται. Ήδη έχουν ξεκινήσει και ενδυναμώνουν πρωτόγνωρα τα πρώτα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς και καταλήψεις γραφείων του ΟΓΑ» αναφέρουν οι 35 βουλευτές της ΝΔ.

Τονίζουν παράλληλα ότι «σαστισμένοι και οργισμένοι και οι Έλληνες αγρότες ακούνε δια στόματος Υπουργών της Κυβέρνησης, προτεινόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία μαζί με άλλα έξι, ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου τα χαρακτήριζε ως «μέτρα-ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο της χώρας εφόσον εφαρμόζονταν».

Επίσης, επισημαίνουν ότι «Την ίδια στιγμή κι ενώ ήδη αυξήθηκε η τιμή του αγροτικού ρεύματος, ο ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%, των συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23% και ξεκίνησε η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες, δημιουργείται μείγμα εκρηκτικό, με τους τελευταίους να διαισθάνονται τη χαριστική βολή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους μέσα από τα επικείμενα νομοσχέδια που εισηγείται η Κυβέρνηση και τους αφορούν».

Τέλος, στην ερώτηση τονίζεται ότι «Συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία των αγροτών και κατανοούμε την αγανάκτηση που δημιουργούν η αναξιόπιστη πολιτική και οι ατυχείς χειρισμοί της Κυβέρνησης. Όλα αυτά, όμως, στην έκφραση τους, πρέπει να έχουν σεβαστά από όλους όρια: Το σεβασμό της ελευθερίας του άλλου και την ανάγκη της ανεμπόδιστης λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου».

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές κκ. Αυγενάκης Λευτέρης, Κεφαλογιάννη Όλγα, Κασαπίδης Γεώργιος, Γεωργιάδης Σπυρίδων-Άδωνις, Φορτσάκης Θεόδωρος, Κέλλας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Καραμανλής Αχ. Κώστας, Βλάσης Κωνσταντίνος, Καράογλου Θεόδωρος, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βαγιωνάς Γεώργιος, Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Σκρέκας Κώστας, Σταϊκούρας Χρήστος, Κεδίκογλου Σίμος, Μηταράκης Νότης, Κόνσολας Μάνος, Γεωργαντάς Γεώργιος, Γιόγιακας Βασίλης, Αντωνίου Μαρία, Δαβάκης Αθανάσιος, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Μπουκώρος Χρήστος, Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Καραμανλή Άννα, Κακλαμάνης Νικήτας, Αραμπατζή Φωτεινή, Οικονόμου Βασίλειος, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Αναστασιάδης Σάββας, Καλαφάτης Σταύρος και Δήμας Χρίστος.

By