Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Συνολικά 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μεταφέρθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Τα παιδιά θα μεταφερθούν μετά το Πάσχα

prosf2

Σε δομές φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες θα μεταφερθούν μετά το Πάσχα 40 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες.

Το προσωπικό Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας που θα στελεχώσει τις δομές θα εκπαιδευτεί σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής οικονομικών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κώστας Μουσμούτης, τριάντα ασυνόδευτα αγόρια θα φιλοξενηθούν στο χώρο που δημιουργήθηκε σε ένα από τα κτήρια του πρώην Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης, «Άγιος Παντελεήμων» που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης Λαγκαδά.

Δέκα ασυνόδευτα κορίτσια θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα εντός του αύλειου χώρου του Ιδρύματος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στις Σέρρες. Οι ξενώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για το καθημερινό πρόγραμμα των ασυνόδευτων παιδιών διευκρινίζει ότι θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ υπογραμμίζει ότι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε συνεργασία με νομικούς ώστε να δρομολογηθεί η επανένωση των ασυνόδευτων με τις οικογένειές τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By