Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνομιλία Λαβρόφ – Κέρι για την Ουκρανία

«Ο Λαβρόφ τόνισε την ετοιμότητα της Ρωσίας να κάνει ότι μπορεί για να ενθαρρύνει τα μέρη προς μία ειρηνική επίλυση»

keri-labrof_10

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ κατά την οποία συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και η επίθεση στην Μαριούπολη, που άφησε πίσω της 30 νεκρούς.

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως οι δύο άνδρες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ο Κέρι πρότεινε να διευρυνθεί η ομάδα των διεθνών παικτών οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ του Κιέβου και των ανταρτών στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

«Ο Λαβρόφ τόνισε την ετοιμότητα της Ρωσίας να κάνει ότι μπορεί για να ενθαρρύνει τα μέρη προς μία ειρηνική επίλυση«, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Προστίθεται ότι «οποιαδήποτε πραγματικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με απευθείας διάλογο με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, τον οποίο το Κίεβο αποφεύγει με κάθε τρόπο, [επειδή] έχει σαφώς ξεκινήσει μία πορεία για στρατιωτική καταστολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By